Spodní vrstva: Smícháme všechny ingredience a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech.
Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí obalenou v mouce, jde to lehce, pokud se těsto lepí, doporučuji posypat trochou mouky.
Tvarohová vrstva: Smícháme všechny ingredience (nejlépe šlehačem) a rozetřeme na spodní vrstvu. Poté na to klademe ovoce, může být čerstvé nebo kompotované, lepší jsou menší druhy.
Výborné jsou borůvky, maliny nebo mandarinky. Ovoce trošku do tvarohu vmáčkneme.
Nahoru si připravíme drobenku a hustě koláč posypeme. Pečeme na 180 °C asi 30–45 minut (dle trouby).
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky