
1.33
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, na kterém cibuli necháme zesklovatět. Cibule musí být hodně, aby byla… více o Super cibulačka
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka… více o Super koblížky
Kaiserku rozřízneme – ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou.… více o Zdravá snídaně
Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Brokolice je oblíbená zelenina plná vitaminů a antioxidantů, ale často se stává, že její… Celý článek
Ještě nevíte, co upéct sladkého na víkend? My víme! Vybrali jsme pro vás tři recepty, které… Celý článek
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem.… více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný… více o peceny kralik na cesneku
Smícháme připravené suroviny do veliké mísy a promícháme do správné konzistence a dáme do předem vymazané a vysypané… více o Ořechová bábovka IV.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi… více o Drážďanská štola
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou… více o Obložené vejce
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme… více o Bramborová bašta – zapečená
Všechno promícháme. Jablka nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Pečeme na 180°C asi 15-25 minut více o Jablečné muffiny se skořicí
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby… více o Išelská kolečka
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když… více o Vepřová plec po Znojemsku
Z přísad vymíchat těsto. Péct na vymazaném, vysypaném plechu. Mezitím uvařit pudink, v horkém rozpustit máslo. Nalít na… více o Pudinkový řez
Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu