Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočíme do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Ovoce musíme oloupat a pak krájet obyčejně na sílu 1 cm, kromě hroznů, které se suší celé, ale doba sušení hroznů je 18–24 hodin podle velikosti. Ostatní ovoce se suší od 7 do 14 hodin.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany