Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočíme do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Ovoce musíme oloupat a pak krájet obyčejně na sílu 1 cm, kromě hroznů, které se suší celé, ale doba sušení hroznů je 18–24 hodin podle velikosti. Ostatní ovoce se suší od 7 do 14 hodin.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč