Plech, pekáček či jinou nádobu vyložte pečicím papírem.
Dno vyložte dvěma vrstvami sušenek, které promažte marmeládou.
Z litru mléka, tří lžic cukru a tří pudinkových prášků uvařte hustý pudink, který na vrstvu sušenek namažte. Na pudink naklaďte opět sušenky.
Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s trochou rumu (rum není nutný), případně ji ještě trochu oslaďte podle vaší chuti a sušenky natřete. Posypte kakaem a nechte přes noc ztuhnout v lednici.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole