Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Do druhé mísy dejte mléko, vajíčka, máslo, nasekanou čokoládu (pokud máte můžete přidat i 50 g najemno nasekaných ořechů) a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Sypké ingredience z první mísy postupně přesívejte do druhé misky, přičemž následně těsto důkladně propracujte.Pokud vám to nepůjde, můžete přilít trochu mléka.
Čajovou lžičkou dělejte z těsta malé kuličky, které poté klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky pečte v předehřáté troubě asi 9–12 minut.
Mezi kuličkami těsta nechávejte na plechu velké mezery, hmota se při pečení rozteče a může vám tak vzniknout jedna velká placka.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany