Zahřejte si troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Do druhé mísy dejte mléko, vajíčka, máslo, nasekanou čokoládu (pokud máte můžete přidat i 50 g najemno nasekaných ořechů) a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Sypké ingredience z první mísy postupně přesívejte do druhé misky, přičemž následně těsto důkladně propracujte.Pokud vám to nepůjde, můžete přilít trochu mléka.
Čajovou lžičkou dělejte z těsta malé kuličky, které poté klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Koláčky pečte v předehřáté troubě asi 9–12 minut.
Mezi kuličkami těsta nechávejte na plechu velké mezery, hmota se při pečení rozteče a může vám tak vzniknout jedna velká placka.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem