Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru. Přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
Lze přidat i rozinky nebo čokoládové kousky.
Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery.
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety