Šusky (opečené škubánky)

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • šunka
    • 5
      ks brambory
    • sůl
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou 15 až 20 minut).
  • Poté scedíme a řádně dohladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýru a šunku (klidně i pouze jedno nebo druhé, případně bez ničeho).
  • Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
  • Pokud nechcete smažené „šusky", můžete hmotu, tedy škubánky jednoduše posypat mákem, tvarohem, opraženou strouhankou s cukrem nebo medem a polít rozehřátým mlékem.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: