Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou 15 až 20 minut).
Poté scedíme a řádně dohladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýru a šunku (klidně i pouze jedno nebo druhé, případně bez ničeho).
Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
Pokud nechcete smažené „šusky", můžete hmotu, tedy škubánky jednoduše posypat mákem, tvarohem, opraženou strouhankou s cukrem nebo medem a polít rozehřátým mlékem.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou