Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou 15 až 20 minut).
Poté scedíme a řádně dohladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýru a šunku (klidně i pouze jedno nebo druhé, případně bez ničeho).
Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
Pokud nechcete smažené „šusky", můžete hmotu, tedy škubánky jednoduše posypat mákem, tvarohem, opraženou strouhankou s cukrem nebo medem a polít rozehřátým mlékem.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou