Přivedeme 0,8 l mléka k varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku studeného mléka. Až zhoustne, sundáme z plotny a přisypeme vanilkový cukr. Vše rozdělíme do ohnivzdorných misek a postavíme do plechu s vodou (asi do polovinu mističek). Zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 25 minut, až chytne hnědou kůrku.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole