Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Opečený česnek sloupneme a spolu s nadrobeným chlebem, petrželí a zbytkem oleje rozmixujeme. Pak přidáme do lučiny a už jen vidličkou promícháme.
Usmažené palačinky rozkrojíme na půl. Debrecínské párky překrojíme na 2–3 kusy, uděláme do nich jemné zářezy a prudce osmahneme na oleji. Pak je zabalíme do palačinek (jako kornout).
Položíme do krabičky, vedle nandáme ochucenou směs, podáme manželovi a nevšímáme si jeho poznámky, že to vypadá na svačinu chudého tkalce.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany