Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Opečený česnek sloupneme a spolu s nadrobeným chlebem, petrželí a zbytkem oleje rozmixujeme. Pak přidáme do lučiny a už jen vidličkou promícháme.
Usmažené palačinky rozkrojíme na půl. Debrecínské párky překrojíme na 2–3 kusy, uděláme do nich jemné zářezy a prudce osmahneme na oleji. Pak je zabalíme do palačinek (jako kornout).
Položíme do krabičky, vedle nandáme ochucenou směs, podáme manželovi a nevšímáme si jeho poznámky, že to vypadá na svačinu chudého tkalce.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu