Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto a rozválíme na 3 mm plát. Protilehlé konce povytáhneme, pořádně palcem a ukazováčkem zmáčkneme a ještě zatočíme špičku. Skoro žádné mezery, těsně vedle sebe. Drobenku nedáváme.
Po upečení potíráme hojně směsí rozpuštěného másla a rumu. Hned obalíme v cukru.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví