Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto a rozválíme na 3 mm plát. Protilehlé konce povytáhneme, pořádně palcem a ukazováčkem zmáčkneme a ještě zatočíme špičku. Skoro žádné mezery, těsně vedle sebe. Drobenku nedáváme.
Po upečení potíráme hojně směsí rozpuštěného másla a rumu. Hned obalíme v cukru.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka