4
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde, smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou… více o Nekynuté svatební koláčky
Povedla se vám tento rok pořádná rajčatová úroda? Není nic jednoduššího než zpracovat rajčata… Celý článek
Langoše možná nejsou to nejzdravější jídlo na světe, ale upřímně – kdo z nás jim dokáže odolat… Celý článek
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě… více o Ořechová buchta bez vážení
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum,… více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
Ze žloutků, cukru a oleje ušleháme těsto. Poté vmícháme mouku, kakao a trochu prášku do pečiva, pořádně ušleháme a… více o Míša řezy od Verči
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou… více o Pirohy vařené
Usmažíme klasické topinky na oleji, očesnekujeme a na každou dáme kolečko tvarůžku, které podélně rozkrojíme na 2 tenčí… více o Smradlavoučká topinka
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře… více o Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a… více o Alenčin medovník
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sýr, vejce, mouku, smetanu, nadrobno nasekanou cibulku a promícháme.… více o Mrkvové placky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme… více o Dobrota z listového těsta II.
Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a… více o Bílá čokoláda se skořicí
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky,… více o Vločkové řezy s krémem