Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté ingredience a sníh z bílků. Pečeme při 150 °C. Svaříme 1 litr mléka a 3 vanilkové pudinky a necháme vychladnout. Ušleháme změklé máslo, 80 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce kakaa. Po vychladnutí pudinku zašleháváme do máslového krému.
Důležité jsou stejné teploty pudinku a krému, aby se hmota nesrazila. Rozetřeme na upečený plát těsta. Ušleháme 2 šlehačky a rozetřeme na pudinkový krém. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda