Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté ingredience a sníh z bílků. Pečeme při 150 °C. Svaříme 1 litr mléka a 3 vanilkové pudinky a necháme vychladnout. Ušleháme změklé máslo, 80 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce kakaa. Po vychladnutí pudinku zašleháváme do máslového krému.
Důležité jsou stejné teploty pudinku a krému, aby se hmota nesrazila. Rozetřeme na upečený plát těsta. Ušleháme 2 šlehačky a rozetřeme na pudinkový krém. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát