Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou rovněž osmahneme. Podlijeme vodou nebo vývarem a pozvolna dusíme doměkka. Krátce před dohotovením zalijeme zakysanou smetanou a prohřejeme.
Do přecezené omáčky přidáme na plátky nakrájené okurky. Podáváme s opékanými brambory.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč