1. Plech vyložíme pečícím papírem. Mouku a krupičku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Polovinu sypké směsi nasypeme na plech.
2. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Tvaroh v misce vyšleháme s vejci a vynilkovým cukrem a zředíme mlékem.
3. Jablka rozložíme na moučnou směs, posypeme brusinkami, skořicí a zalijeme tvarohovou hmotou. Na ni nasypeme zbylou směs a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Můžeme podávat ještě vlažné.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem