Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem. Do poslední dávky mouky rozmícháme prášek do pečiva.
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Naklademe švestky, posypeme vanilkovým a krystalovým cukrem podle chuti a zalijeme polevou, kterou jsme udělali důkladným smícháním smetany a vejce.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě okolo 200 °C cca 20 minut. Hotové pocukrujeme práškovým cukrem.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme.…
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná