1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3 - Švestkovou ,,nutelu,, plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou