1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3 - Švestkovou ,,nutelu,, plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou