Guláš bez míchání Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme… více o Guláš bez míchání
Hruškovo-jablečná povidla Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Švestková roláda Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, vanilkový cukr a po jednom přišleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem… více o Švestková roláda
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát… Třešně jsou nejen lahodné ovoce, ale také skvělá superpotravina, kterou si rozhodně nemůžete… Celý článek
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů Barevné, lákavé a nadupané vitaminy. Taková jsou smoothie. Ačkoli jsou zdravá, ne všechna jsou… Celý článek
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a… Byla by škoda nevyužít poměrně krátkou, ale zato nádherně sladkou sezonu jahod a neudělat si z… Celý článek
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií! Všichni víme, jak důležité je dodržovat pitný režim, obzvlášť, když je venku horko. Ideální je… Celý článek
Báječná cuketová polévka Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření,… více o Báječná cuketová polévka
Bramborové noky – příloha ke… Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme… více o Bramborové noky – příloha ke gulášům
Slavnostní věnečky Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Tousty à la Fomin Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno… více o Tousty à la Fomin
České Tzatziki Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmem si plechovou misku cca 0,5l. Okurku nastrouháme na hrubém… více o České Tzatziki
Pikantní játra Drůbeží,ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky,lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji… více o Pikantní játra
Zelí s křenem Zelí očistíme a nakrouháme na jemno. Nakrájíme cibuly , raději také na jemno. Křen nastrouháme na jemném struhadle. … více o Zelí s křenem
Vepřová játra na slanině Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.… více o Vepřová játra na slanině
Hrníčkový ovocný koláč V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Odebereme 3/4 hrníčky vzniklé žmolenky, do mísy přidáme… více o Hrníčkový ovocný koláč
Okoun po italsku Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme… více o Okoun po italsku
Skvělé boloňské špagety **Těstoviny:** uvaříme v osolené vodě dle návodu. **Omáčka:** na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené… více o Skvělé boloňské špagety
Bleskový třepací dort Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a… více o Bleskový třepací dort