Guláš bez míchání Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme… více o Guláš bez míchání
Hruškovo-jablečná povidla Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Švestková roláda Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, vanilkový cukr a po jednom přišleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem… více o Švestková roláda
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma.… Zapomeňte na módní potraviny, jako je avokádo, quinoa nebo drahé superfoods, které se musí… Celý článek
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny,… Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“… Celý článek
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte! Říká se, že babička má vždycky pravdu, a kdo tu svou zažil, jistě je vděčný za vše, co ho… Celý článek
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které… Připravte si každý večer v týdnu rychlou a chutnou večeři z těstovin, která vám ušetří čas a… Celý článek
Foukaná buchta Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a… více o Foukaná buchta
Neškodné rizoto Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev - bez tuku! Když začne… více o Neškodné rizoto
Perník s pudinkem – nedrobí se Mouku smíchanou s práškem do pečiva a s práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a… více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Pikantní směs na ryby Mangoot Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.… více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Brownies Vyšleháme cukr a máslo postupně přidáváme celá vejce a zašleháme smícháme mouku a kakao na dvakrát přidáme do… více o Brownies
Nakládaný camembert Oloupanou cibuli, česnek a sterilizované papriky rozsekáme na jemno-nejlépe robotem. Přidáme pepř, sůl, sladkou papriku… více o Nakládaný camembert
Játrové knedlíčky mojí babičky Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko - můžeme dle… více o Játrové knedlíčky mojí babičky
Cesty domů Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem, rozehřátou herou, zaděláme vlažným mlékem a… více o Cesty domů
Španělská omeleta s ančovičkami Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme… více o Španělská omeleta s ančovičkami
Vepřové kotlety na smetaně Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Kuskus s kuřecím masem Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus… více o Kuskus s kuřecím masem