Švestková roláda

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g cukr
  • Náplň
    • želatina
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 1
      sklenice švestkový kompot velká
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, vanilkový cukr a po jednom přišleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku namočenou ve studené vodě (dobře vyždímanou) a s utěrkou stočíme. Po minutě rozbalíme a stočíme zpět, už bez utěrky. Necháme vychladnout.
  • Odpeckované švestky i se šťávou rozmixujeme, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme nabobtnalou a rozpuštěnou želatinu (množství asi na 400 g hmoty) a necháme vychladnout. Když začne masa houstnout, přimícháme vyšlehanou šlehačku a natřeme na piškotový plát. Roládu stočíme opatrně, přehneme ji jen 2-3×. Dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním jemně posypeme práškovým cukrem, můžeme i ozdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.