Švestkové buchty

2.73

hodnoceno: 15
Příprava: 120 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • skořice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • čokoláda na vaření
    • 30
      ks švestky
    • mouka
    • cukr
    • 4
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10 minut.
  • Směs promícháme a postupně přidáváme zbytek hladké mouky, špetku soli, polohrubou mouku, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud nevznikne těsto, které necháme ještě tak 30 minut odležet.
  • Umyjeme a vypeckujeme švestky. Připravíme si cukr, skořici, čokoládu na vaření rozlámeme na kostičky – i ty můžeme ještě rozlomit (do menších švestek). Na vál či stůl nasypeme hladkou mouku, aby se nám těsto nelepilo (zacházíme s ní opatrně, abychom mohli spojit těsto).
  • Těsto na mouce rozválíme a vytvoříme čtverce (nemusí být nijak pravidelné) o velikosti dlaně. Na každý čtverec položíme švestku, do ní dáme kousek čokolády na vaření, posypeme jí asi lžící cukru a špetkou skořice. Zabalíme a pokládeme na plech vymazaný tukem těsně vedle sebe. Nakonec každou buchtu pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
  • Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem (nemusí být).
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.