Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10 minut.
Směs promícháme a postupně přidáváme zbytek hladké mouky, špetku soli, polohrubou mouku, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud nevznikne těsto, které necháme ještě tak 30 minut odležet.
Umyjeme a vypeckujeme švestky. Připravíme si cukr, skořici, čokoládu na vaření rozlámeme na kostičky – i ty můžeme ještě rozlomit (do menších švestek). Na vál či stůl nasypeme hladkou mouku, aby se nám těsto nelepilo (zacházíme s ní opatrně, abychom mohli spojit těsto).
Těsto na mouce rozválíme a vytvoříme čtverce (nemusí být nijak pravidelné) o velikosti dlaně. Na každý čtverec položíme švestku, do ní dáme kousek čokolády na vaření, posypeme jí asi lžící cukru a špetkou skořice. Zabalíme a pokládeme na plech vymazaný tukem těsně vedle sebe. Nakonec každou buchtu pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem (nemusí být).
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici