Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10 minut.
Směs promícháme a postupně přidáváme zbytek hladké mouky, špetku soli, polohrubou mouku, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud nevznikne těsto, které necháme ještě tak 30 minut odležet.
Umyjeme a vypeckujeme švestky. Připravíme si cukr, skořici, čokoládu na vaření rozlámeme na kostičky – i ty můžeme ještě rozlomit (do menších švestek). Na vál či stůl nasypeme hladkou mouku, aby se nám těsto nelepilo (zacházíme s ní opatrně, abychom mohli spojit těsto).
Těsto na mouce rozválíme a vytvoříme čtverce (nemusí být nijak pravidelné) o velikosti dlaně. Na každý čtverec položíme švestku, do ní dáme kousek čokolády na vaření, posypeme jí asi lžící cukru a špetkou skořice. Zabalíme a pokládeme na plech vymazaný tukem těsně vedle sebe. Nakonec každou buchtu pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem (nemusí být).
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák