Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč