Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu