4
Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené… více o Ovocné chutney
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Ve směsi necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do… více o Indické chutney
Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10… více o Švestkové buchty
Znáte dezerty do skleničky? Můžete tak připravit téměř každý z vašich oblíbených koláčů nebo… Celý článek
Výživný, zdravý a lahodný tvaroh by měl být běžnou součástí našeho jídelníčku. Tvaroh nám… Celý článek
Ve středu 29. ledna 2025 začíná nový čínský rok, který bude tentokrát pod nadvládou dřevěného… Celý článek
Umí být sladká, slaná i tak trochu záhadná. Řeč je o miso pastě, naprosto výjimečné… Celý článek
Udělat kvásek - cukr, droždí, smetana. Zadělat těsto, řádně propracovat, nechat na teple kynout nejméně 5 hodin.… více o Vánočka podle babičky
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.… více o Bábovka laciná
I. Kuřecí prsa lehce poklepeme, osolíme, opepříme, na oleji orestujeme. II. Poklademe oloupané a na plátky nakrájené… více o Kuřecí maso s houbami, česnekem a sýrem
K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí. Těsto necháme vykynout. Po… více o Rozpeky
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme… více o Krupicová kaše
Do mísy dáme mouku, cukr, pudink a prášek do pečiva a smícháme. Přidáme olej, mléko a žloutky. Zamícháme dle potřeby,… více o Rychlá buchta
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a… více o Pravé vanilkové rohlíčky
1. Lilky zvolna opékáme na grilu, dokud uvnitř nezměknou a slupka nebude vrásčitá. 2. Mezitím nakrájíme na kostky… více o Grilované lilky Blanky Poláčkové
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky … více o Brokolicová polévka
Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky