Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou