Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky