V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak těsto dejte do mísy a nechte vychladnout.
Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném válu znovu propracujte. Vyválejte asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 5x5 cm (podle velikosti plodů). Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypejte mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari