Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 100
      g moučkový cukr 80–100 g na posypání
    • 300
      g hrubá mouka
    • 100
      g mák mletý
    • 500
      g švestky vypeckované
    • kostkový cukr kolik švestek, tolik kostek cukru

Postup přípravy receptu

  • V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak těsto dejte do mísy a nechte vychladnout.
  • Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném válu znovu propracujte. Vyválejte asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 5x5 cm (podle velikosti plodů). Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypejte mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: