V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak těsto dejte do mísy a nechte vychladnout.
Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném válu znovu propracujte. Vyválejte asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 5x5 cm (podle velikosti plodů). Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypejte mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody