Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, sůl, zahustíme moukou a zapracujeme do hladkého těsta. Uválíme na silnější váleček a odkrajujeme kousky těsta, do kterých balíme švestky.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme dokud nevyplavou na hladinu (asi 8-10 min.). Vyndáme cedníkem a propícháme vidličkou (aby unikla pára).
Na talíři knedlíky sypeme tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
Z hladké mouky, tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 minut odležet v chladničce, aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské