Švestky (vypeckované) dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, podusíme. Uvaříme si těstoviny. Ke švestkám přídáme nasekané oříšky, mák, trochu mléka, podusíme. Na talíř dáme těstoviny, švestkovou směs a navrch tvaroh. Posypeme cukrem dle chuti.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami