Švestkový věnec

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 150
      ml voda
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 25
      g mandlové lupínky - loupané
  • Náplň
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks pomerančová šťáva
    • 450
      g švestky
    • 3
      lžíce cukr 2–3

Postup přípravy receptu

  • Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní odpalované těsto. Po vychladnutí do něj postupně zašleháme vejce. Na tukem potřený plech zdobičkou nebo jen lžící vytvoříme z těsta kruh bez středu (okruží) o průměru asi 20 cm. Povrch posypeme mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 15 minut. Potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě asi 15–20 minut.
  • Teplý věnec rozkrojíme napříč a necháme vychladnout. Vypeckované rozpůlené švestky povaříme s pomerančovou kůrou a šťávou asi 5–10 minut, aby změkly. Necháme vychladnout. Smetanu smícháme s cukrem, potřeme spodní část věnce, poklademe švestkami a přiklopíme vrchní částí. Podáváme ihned.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.