Dno remosky nebo pečicí formu odpovídající velikosti poklademe tenkými plátky neloupaných jablek (asi jedno velké nebo 1,5 menších jablek). Nahoru dáme několik lístků másla (jiné tuky se neosvědčily) a necháme péct (v remosce nebo v troubě).
Mezitím v půllitrovém čajovém hrnku umícháme (stačí vidličkou): olej, vejce, hrubou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, mletý cukr. Jakmile jablka na másle zesklovatí, nalijeme na ně těsto a upečeme. Mísu s piškotem potom převrátíme na talíř – většinou se hezky vyklopí.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí