Dno remosky nebo pečicí formu odpovídající velikosti poklademe tenkými plátky neloupaných jablek (asi jedno velké nebo 1,5 menších jablek). Nahoru dáme několik lístků másla (jiné tuky se neosvědčily) a necháme péct (v remosce nebo v troubě).
Mezitím v půllitrovém čajovém hrnku umícháme (stačí vidličkou): olej, vejce, hrubou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, mletý cukr. Jakmile jablka na másle zesklovatí, nalijeme na ně těsto a upečeme. Mísu s piškotem potom převrátíme na talíř – většinou se hezky vyklopí.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné