Dno remosky nebo pečicí formu odpovídající velikosti poklademe tenkými plátky neloupaných jablek (asi jedno velké nebo 1,5 menších jablek). Nahoru dáme několik lístků másla (jiné tuky se neosvědčily) a necháme péct (v remosce nebo v troubě).
Mezitím v půllitrovém čajovém hrnku umícháme (stačí vidličkou): olej, vejce, hrubou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, mletý cukr. Jakmile jablka na másle zesklovatí, nalijeme na ně těsto a upečeme. Mísu s piškotem potom převrátíme na talíř – většinou se hezky vyklopí.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy