Dno remosky nebo pečicí formu odpovídající velikosti poklademe tenkými plátky neloupaných jablek (asi jedno velké nebo 1,5 menších jablek). Nahoru dáme několik lístků másla (jiné tuky se neosvědčily) a necháme péct (v remosce nebo v troubě).
Mezitím v půllitrovém čajovém hrnku umícháme (stačí vidličkou): olej, vejce, hrubou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, mletý cukr. Jakmile jablka na másle zesklovatí, nalijeme na ně těsto a upečeme. Mísu s piškotem potom převrátíme na talíř – většinou se hezky vyklopí.
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem