Svíčková na smetaně podle mojí maminky

2.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      cibule
    • máslo
    • 120
      g celer
    • sůl
    • 3
      mrkev
    • sádlo
    • hladká mouka
    • ocet
    • 3
      petržel
    • 250
      ml šlehačka
    • pepř mletý
    • tymián
    • 3
      bobkový list
    • 5
      nové koření
    • špek
    • 800
      g maso

Postup přípravy receptu

  • Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Vše začneme restovat, dokud nám zelenina nezhnědne. Maso posolíme, opepříme a okořeníme špetkou tymiánu. Vložíme maso na zeleninu, podlijeme hrnkem vody a asi 1 hodinu (pokud máme maso hovězí, tak i více) dusíme. Během dušení podléváme. Poté maso vyndáme, vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme. Pak přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky. Zalijeme šlehačkou a pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme hladkou moukou. Poté dochutíme octem nebo citronem, solí podle chuti nebo můžeme i přisladit. Do omáčky vložíme maso a ještě chvíli povaříme.
  • Poté servírujeme s houskovými knedlíky, brusinkami a šlehačkou.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.