Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do základu vložíme maso, krátce jej opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme koření – celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, pečlivě opláchnutý citron krájený na plátky a zastříkneme octem. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme teplou vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 1 hodinu. Během varu přidáme mléko a nakonec smetanu.
Omáčku procedíme přes hustý cedník (špičák), dochutíme solí, octem, cukrem a krátce povaříme.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč