Svíčková na smetaně pro kuchaře

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: 180 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g cibule
    • 30
      g sůl
    • 700
      g voda
    • 150
      g hladká mouka
    • 30
      g ocet
    • 200
      g mléko
    • 50
      g slanina s kůží
    • 50
      g citron
    • 1000
      g hovězí maso
    • 1
      g bobkový list
    • 1
      g nové koření celé
    • 150
      g margarín
    • 1
      g pepř celý
    • 300
      g kořenová zelenina
    • 250
      g smetana 12%
    • 30
      g cukr
    • 1
      g tymián

Postup přípravy receptu

  • Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme.
  • Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do základu vložíme maso, krátce jej opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme koření – celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, pečlivě opláchnutý citron krájený na plátky a zastříkneme octem. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
  • Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme teplou vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 1 hodinu. Během varu přidáme mléko a nakonec smetanu.
  • Omáčku procedíme přes hustý cedník (špičák), dochutíme solí, octem, cukrem a krátce povaříme.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.