Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do základu vložíme maso, krátce jej opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme koření – celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, pečlivě opláchnutý citron krájený na plátky a zastříkneme octem. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme teplou vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 1 hodinu. Během varu přidáme mléko a nakonec smetanu.
Omáčku procedíme přes hustý cedník (špičák), dochutíme solí, octem, cukrem a krátce povaříme.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny