Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do základu vložíme maso, krátce jej opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme koření – celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, pečlivě opláchnutý citron krájený na plátky a zastříkneme octem. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme teplou vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 1 hodinu. Během varu přidáme mléko a nakonec smetanu.
Omáčku procedíme přes hustý cedník (špičák), dochutíme solí, octem, cukrem a krátce povaříme.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)